Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 16 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Fier forjat Constanta

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Brand
Gamaterm design
Out Of stock
Descriere
Lucrari din fier forjat ale binecunoscutului geniu inovativ Gaudi

Prelucrarea fierului este o traditie catalana din timpuri stravechi pe care Gaudi a intergat-o cu usurinta in propriile sale lucrari ca element structural si decorativ. El a beneficiat de sustinere din partea mesterilor de breasla ce au acceptat cu bucurie propunerea sa de a reinvia tehnicile si stilurile vechi ale fierului forjat.

Gaudi este cel care a utilizat in mod extensiv in lucrari fierul forjat, lucrari care au denotat imaginatia si maiestria sa. Mesterii nu erau specializati in prelucrarea fierului dar il foloseau ca un element complementar in activitatea lor uzuala. O data cu trecerea timpului ei au inceput sa acumuleze cunostinte in materie de tehnici cu ajutorul lui Gaudi. Printre mesterii mentionati sunt dulgherul Eduard Punti, lacatusul Ramon Vallet din Piquer cat si cei care au colaborat in atelierul de lucru decorativ al lui Francesc Vidal din Javelli.

Gaudi nu s-a bazat numai pe cunostintele topitorilor si fierarilor cat pe ale sale insusi deprinse in perioada uceniciei la Tinichigeria Sarda si la Cire lucrari din metal din Reus. Este greu de inteles cum acest geniu creativ a putut directiona atat de efectiv munca mesterilor utilizand chiar si modele din sarma, ceara si carton pentru a le explica proiectele sale.

Maiestria lui Gaudi nu s-a manifestat numai in cadrul pieselor create din fier forjat si fonta cat si in acele piese de mici dimensiuni realizate din alte metale, asa cum sunt alama si bronzul pe care el le-a utilizat in vederea crearii de elemente interioare decorative precum manerele, vizoarele sau clantele de usa. Aceste exemplare sunt pastrate in Casa Batlló si La Pedrera.

Una dintre cele mai impresionante lucrari ale lui Gaudi concepute din fier forjat este Poarta Pavilionului Güell din Barcelona, construita in anul 1885 la Vallet in atelierul de lucru Piquer. Poarta include elemente industriale cu un efect surprinzator, corpul dragonului este formata din arcuri si lanturi care, combinate si privite de la o anumita distanta, dau forma unui animal infricosator.

Cele doua porti principale de la Palau Güell confera o extraordinara originalitate constructiei, combinand elemente industriale cu cele complet artizanale astfel incat decoratiunile din fier forjat ce incoroneaza portile si scutul hieraldic ce le separa sunt sculptate ca o cruce de nobil  cu initialele EG – Eusebi Guell.
Prelucrarea fierului forjat, o traditie de mii de ani

Cu o traditie care isi are radacinile cu mii de ani in urma, prelucrarea fierului a revenit si pe meleagurile noastre. Traditionalul fier forjat nu are legatura cu lucrarile de confectii metalice realizate in serie pe masini automate de productie. Orice lucrare realizata manual de echipa noastra de profesionisti are propria particularitate, fiecare client beneficiand de o lucrare personalizata.
Asa cum oricine isi doreste o casa a sa, unica si adaptata dorintelor sale, si lucrarile mesterilor fierari se muleaza pe stilul si clasa fiecaruia dintre clienti. Fierul sufera numeroase transformari, de la stadiul de minereu pana la executia finala. Modelarea elementeloe si obtinerea detaliilor din fier forjat inglobeaza esenta naturii conform cu maiestria si arta mestesugarului. Adevaratul fier forjat se modeleaza la o temperatura apropiata de punctul de topire; este acel fier pe care il vedem la lucrarile celor care parca sfideaza scurgerea anilor.
In acest moment, clientii nostri pot atat atat admira lucrarile din fier forjat pe care le propunem cat si comanda propria amenajare din fier forjat. Lucrarile din fier forjat ofera stil si clasa imobilului in care se afla.
Farmecul si nobletea lucrarilor din fier forjat dainuie in timp in ciuda faptului ca tendintele din domeniul amenajarilor interioare sunt trecatoare. Orice lucrare din fier forjat inmagazineaza in ea munca, ganduri, visul si ambitia celui care a realizat-o.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura