Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 16 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Ferestre Gealan

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Brand
Gealan
Out Of stock
Descriere
Intrebari frecvente
O utilizare corespunzatoare a ferestrelor dumneavoastra va asigura o durata de viata mai mare a acestora. Pentru a va ajuta in acest sens, mai jos va raspundem la cateva intrebari legate de tamplaria PVC. Va invitam totodata sa consultati permanent si blogul GEALAN, pentru a urmari cateva din cele mai importante subiecte privind confortul propriei case sau al propriului apartament.

Ce trebuie sa urmaresc in timpul montajului?
In cazul in care este vorba doar despre inlocuirea ferestrelor deja existente, asigurati-va ca masuratorile au fost efectuate corect si ca noile ferestre se potrivesc in locul ramas. Nu acceptati sa va fie spart zidul sau sa se intervina asupra lui. In cazul cladirilor noi, ferestrele se monteaza atunci cand constructiile sunt la rosu.

Cum se fixeaza ferestrele?
Fixarea ferestrelor in perete se face cu suruburi si elemente speciale de fixare. Elementele de fixare variaza in functie de tipul materialului din care este construit peretele (caramida, beton, BCA) pe care se va monta fereastra. Echipa de montaj va folosi elementele de fixare adecvate tipului de zid.

Ce rol are spuma?
FERESTRELE NU SE MONTEAZA IN SPUMA, ea are rol de etansare si se aplica intre tocul ferestrei si zid. Nu acceptati montarea ferestrelor doar in spuma, intrucat exista riscul ca ele sa se curbeze si chiar sa cada.
Nu este recomandata deschiderea si inchiderea ferestrei la mai putin de doua ore dupa izolarea cu spuma.
Dupa 48 de ore de la etansarea cu spuma a ferestrelor, surplusul de spuma se indeparteaza si se poate finisa zidaria interior/exterior. Daca spuma va fi lasata “la vedere”, exista riscul ca ea sa absoarba apa din precipitatii si sa faciliteze aparitia mucegaiului.
Folia de protectie a profilelor din PVC va fi indepartata numai dupa efectuarea finisajelor la pereti.

Ce se intampla dupa montaj?
Dupa montarea ferestrelor si efectuarea lucrarilor de reparatii, timp de 2-3 saptamani, aparitia condensului este un fenomel normal si se datoreaza uscarii tencuielii si evaporarii apei din materialele de constructie folosite. In aceasta perioada, aerisirea trebuie sa se faca mai des decat de obicei, pentru a facilita uscarea peretilor si eliminarea umezelii.

Cum evitam aparitia condensului?
Pe langa aerisirea corespunzatoare, un alt factor important pentru evitarea condensului este o incalzire adecvata a incaperilor si dispunerea in mod echilibrat a surselor de incalzire.
La montarea si alegerea sistemelor de incalzire trebuie sa se tina seama de raportul dintre dimensiunile ferestrei si cea a caloriferului pozitionat sub ea. Daca acest calorifer este prea mic in raport cu fereastra, va aparea condesn din cauza faptului ca aerul cald nu atinge toata suprafata geamului. Condensul se va forma pe partile geamului pe care aerul cald nu ajunge.

Pentru a reduce riscul de producere a condensului si a asigura un microclimat placut in incapere, GEALAN a creat dispozitivul automat de ventilatie GECCO (GEALAN CLIMA CONTROL), un accesoriu pe care va recomandam sa-l luati in calcul la montarea ferestrelor.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura